В ПГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ТРЕНЬОР И СЪСТЕЗАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО

В ПГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ТРЕНЬОР И СЪСТЕЗАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО

Треньорът е Стойо Чолаков. Преподавател по ФВС в нашето училище. Класен ръководител на завършилия тази година XII Г клас. И треньор по баскетбол, който след прецизна селекция успя да превърне дванадесет 16-годишни български момчета в отбор, готов да тренира всеотдайно, да играе с плам, показвайки във всеки мач максимума от своите възможности. Стилът на такъв отбор не само става разпознаваем. Такъв стил на подготовка и игра води със сигурност към успеха.
Красноречиво доказателство за това е завършилото в Питещ, Румъния, Европейско първенство по баскетбол, Дивизия Б. Равносметката от участието на националния отбор- България U 16: сребърен медал, завръщане на нашите „лъвчета“ в световния елит в тази възраст (нещо, което не е постигано от 2011 г.) и място в Дивизия А от следващото лято.
Част от този невероятен национален отбор е Марк Шопов – ученик от X Б клас на ПГ „Васил Левски“.
Подкрепата ни по време на Европейското първенство намираше израз в коментари под статии и постове; в емоциите, с които посрещахме вестите за всяка среща. Обобщаваме ги в няколко изречения: Браво, момчета! Благодарим ви за радостта и гордостта! За запаленото пламъче! За примера, който давате: и на младите хора, които търсят пътя към успеха и света; и на по-големите, които се вглеждат питащо в своето бъдеще! Очакваме следващите ви успехи и победи!