Истинско емоционално преживяване

Истинско емоционално преживяване бяха часовете между 09,00 и 12,00 часа на 23.06.2023 г. за учениците от X а и X б клас.
Миг на вълнуващо съприкосновение с историята беше посещението на музея в Кабиле, разкопките, както и светилището на Зайчи връх.
Лекцията беше изнесена от Дилян Едрев, учител по история и география. Учениците се докоснаха до това невероятно място с впечатляващи експонати, ценни находки, скалното светилище на Зайчи връх, потопиха се в уникалната атмосфера на древния тракийски античен град Кабиле.
На 24.06.2023 г. учениците от IX а, IX в клас и IX г клас посетиха красивия малък град Котел в източната част на Стара планина. Интересен момент от пътуването беше посещението в Галатанското училище, където има великолепни образци на килимотакаческото изкуство, както и Природонаучния музей, в който може да се види природното разнообразие на Котленския регион. Изключително удоволствие беше да се видят чудесно запазените стари възрожденски къщи. Съвсем близо до Котел е и Жеравна, което също беше посетено. Малко село, в което сякаш времето е спряло. Животът си тече с характерното, за планинските села спокойствие, тук се пази българщината, както и спомените за бурното и светло Възраждане.
Учениците посетиха къщата – музей на Йордан Йовков, както и Художествената галерия. Удоволствие за децата беше да усетят атмосферата, която е обкръжавала един от най-големите български писатели.