НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА „150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ по идея на СУ „Васил Левски“ – Карлово

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА

„150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

по идея на СУ „Васил Левски“ – Карлово

Урок по английски език в VIII „Б“ клас на тема: „Levski Within Our Hearts, проведен на 15.02.2023 година, преподавател Милена Димитрова Георгиева – старши учител по английски език в Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Ямбол

УЧЕНИЦИТЕ ОТ VIII Б КЛАС В ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ЯМБОЛ НАПРАВИХА ОТКРИТ УРОК И СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА „150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ И ПОКАЗАХА СВОЕТО УВАЖЕНИЕ И ДЪЛБОКО ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА.

ЕМОЦИОНАЛНО И С ИСТИНСКО ВЪЛНЕНИЕ В ДУШИТЕ СИ ПЯХА, РЕЦИТИРАХА СТИХОВЕ, НЕПРЕХОДНИТЕ ЗАВЕТИ НА ЛЕВСКИ И С ГОРДОСТ ЗАЯВИХА, ЧЕ В ТЯХНОТО СЪЗНАНИЕ ТОЙ НАДХВЪРЛЯ ПРЕДСТАВИТЕ ИМ ЗА ОБИКНОВЕН ЧОВЕК  С ВЯРАТА СИ, СВОЯТА НЕПОКОЛЕБИМОСТ,САМОЖЕРТВА И ОТДАДЕНОСТ.

ТОЗИ УРОК Е ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ПРЕЖИВЯВАНЕ ЗА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ, ЕДИН ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО И ПОЧИТ КЪМ МИНАЛОТО, ЗАЩОТО „ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО“.

В КРАЯ НА УРОКА НА УЧЕНИЦИТЕ БЯХА РАЗДАДЕНИ РАБОТНИ ЛИСТОВЕ С ВЪПРОСИ ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ЛЕВСКИ И ВЪЗМОЖНИ ОТГОВОРИ КЪМ ТЯХ  И ЕДИН ОТВОРЕН ВЪПРОС „ ЛЕВСКИ Е В СЪРЦЕТО И ДУШАТА НА  ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЗАЩОТО….“.

В ОТГОВОРИТЕ ПРОЛИЧА ГОРДОСТ И ИСТИНСКА ПОЧИТ ПРЕД ДЕЛОТО НА ДЯКОНА, ПРЕД ЖИВОТА МУ, НИЗ ОТ ПРИМЕРИ, ИЗВИСЯВАЩИ НИ КАТО НАЦИЯ И ПРЕД НЕГОВАТА ФИЛОСОФИЯ И ПРИМЕР,КОЙТО НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ.

ПРЕЗ М. ЮЛИ ЩЕ БЪДЕ ОРГАНИЗИРАНА СРЕЩА В ГР. КАРЛОВО НА ВКЛЮЧИЛИТЕ СЕ В ИНИЦИАТИВАТА.