Отличия за изявени ученици и за учители на ПГ „Васил Левски“

Отличия за изявени ученици и за учители на ПГ „Васил Левски“

ПГ „Васил Левски“ има своето значимо и забележимо присъствие в списъка на изявени ямболски деца, които община Ямбол ще отличи по повод 1 ноември с награди „Млади таланти“.
Четиридесет са тазгодишните призьори от балкански, европейски и световни конкурси и състезания. Четирима от тях са възпитаници на нашата гимназия: медалистът от състезания по карате киокушин Мартин Христов от Ха клас; Мелани Маринова и Весела Петкова – ученичките от XIв клас, успели да съберат в стихове обичащи се думи; и чаровната и вдъхновена пианистка Наталия Ковачева от XIIа клас.
Индивидуалните награди за медалисти на национални олимпиади, конкурси и състезания в съответствие с Националния календар на МОН са 96. Представителите на ПГ „Васил Левски“ в този раздел са спортисти: лекоатлетите Валентин Тодоров от IXв клас и Александрос Красиас от Xa клас и кадетите от баскетболния отбор „Тунджа“ – Ямбол: Йордан Йорданов, Ха клас; Георги Иванов, Никола Нанков, Павел Георгиев, Ивелин Динев и Иван Иванов от Хб клас; Георги Костов, Хв клас; Димитър Славов и Никола Енчев от Хг клас. Награда и тук получава Мартин Христов.
Почетни грамоти са присъдени и на Веселка Петкова – преподавател по БЕЛ, и на Стойо Чолаков – преподавател по ФВС. И двамата колеги са част от екипа на ПГ „Васил Левски“.
Повече информация за отличените и техните постижения ще публикуваме след церемонията по награждаването, която ще бъде на 26 октомври 2023 г. Сега – поредното БРАВО: за талантливите ученици; за техните вдъхновяващи учители и за гимназията, която дава хоризонт и криле на всеки, който стане със сърцето си част от нейния вълшебен свят!
Поздравления за постигнатите успехи и на всички изявени ученици от община Ямбол и на техните преподаватели и ръководители!