ОТНОВО – РАДОСТ В ПГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

ОТНОВО – РАДОСТ В ПГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

     Да учиш в ПГ „Васил Левски“ – Ямбол означава да създаваш и докосваш Бъдещето. Поредното доказателство – успехът на Андрея Андреева и Йоана Русева от VІІІг клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“.

Двете момичета приемат предизвикателството да участват в ХVІ състезание по информационни технологии „Джон Атанасов – бащата на компютъра“. Обединили сили и откривателски порив с преподавателя си по информатика и информационни технологии, само за седмица те изготвят проекти и дават живот на своя робот Компютърът на бъдещето.

На 2 октомври 2020 г. в Голямата зала на ТО на НТС – Ямбол Андрея и Йоана защитават проектите и представят как действа техният робот. Правят го по начин, който впечатлява журито и им носи І място в Направление „Мултимедийни приложения“ (за ученици от VІІІ до Х клас).

Наградата е заслужено признание за двете осмокласнички и за техния учител Динко Динев. Тя е радост, съпреживяна от съученици и колеги. И разбира се – пример и напомняне, че обучението в ПГ „Васил Левски“ е стъпка по пътя към бъдещето и успеха…