ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ИЗЯВИ НА КЛУБОВЕТЕ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС”

ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ИЗЯВИ НА КЛУБОВЕТЕ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС” –

17 февруари 2017 год.

ПГ „Васил Левски” – Ямбол

Възпитаниците на ПГ „Васил Левски” отново показаха, че те МОГАТ И ЗНАЯТ-

този път обаче това не бе свързано с учебните дисциплини. На 17.02.2017 год. от 9 часа в сградата на училището се проведоха представителните изяви на 264 участници в клубовете по проект „Твоят час”. Тържеството бе посветено на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. Събитието се превърна в истински празник на талант, изобретателност, сръчност и креативност. Сред гостите бяха Красимир Стоилов – началник на РУО –Ямбол, Стойко Стойков – началник отдел РУО –Ямбол, Мария Чорбаджийска – председател на Училищното настоятелство, представителите на Обществения съвет – Здравка Василева, Бранимир Брайков, Иван Русев.

 

Младите умове от клуб „Питагор се забавлява”/с ръководител П. Петров/ провокираха публиката с любопитни занимателни задачи и без усилие я убедиха, че математиката е не само трудна, но и забавна наука.

Буфосинхронадата на актьорите от клуб „Сцената е наша”/под режисурата на М. Георгиева/ повишиха градуса на настроението, като представиха една комична интерпретация на учебните предмети.

Полиглотите от групата „Италианският е забавен”/водени от Б. Стамболова/ разиграха скечове на езика на Петрарка и заслужено спечелиха аплодисментите на всички.

Любовта към народното творчество и българщината пролича в изпълнението на талантите от „Фолклорна въртележка”/ръководители С. Нойкова и И. Желева/. С танци и песни те спечелиха симпатиите на зрителите.

Участниците от клуба „Здравословно хранене”/водени от Т. Горнакова/ изкушиха публиката с дегустация и раздадоха ценни рецепти и съвети за поддържане на перфектна физическа форма.

Всички тези изяви се осъществиха сред изложбата от изящни картини, картички и бижута – хартиени произведения на приложниците от ателие „Вълшебството на квилинга”/с ръководител М. Христова/.

Литературните клубове „Млад възрожденец“ и „Талант“/с ръководител Е. Радева/ са подредили изложба, посветена на180-годишнината от рождението на Васил Левски.

 

Съвсем естествено многобройни почитатели привлякоха участниците от клубовете „Компютърни игри или реални пътешествия”/ръководител Д. Болградова/ и „Игри в и извън виртулното пространство” /ръководител С. Стоянова/. Те накараха съучениците си да се размечтаят ученето да се превърне в една забавна компютърна игра.

Празничното настроение се пренесе и във физкултурния салон на гимназията, където клубовете по „Забавни и спортни игри”/ръководител И. Петрова/, „Плуване”/ръководител М. Янев/ и „Бойни изкуства срещу агресията”/ръководител

Т. Илев/ представиха своите спортни умения пред многобройните си фенове.

Освен че донесоха много настроение и емоции, клубните изяви на учениците от ПГ „Васил Левски” показаха как училището може да се превърне не само в желана територия за трупане на знания, но и поле за разгръщане на творческите възможности и талант.