СПОРАЗУМЕНИЕ между УНСС – София и ПГ „Васил Левски“ – Ямбол

СПОРАЗУМЕНИЕ между УНСС – София и ПГ „Васил Левски“ – Ямбол

Да посрещнеш, да изпиташ и да развълнуваш ректор… Мисия – възможна. 😊 Когато инициативата е на ПГ „Васил Левски“ – Ямбол. И когато ректорът е професор доктор Димитър Димитров – учил в ПГ „Васил Левски“ от 1978 до 1981 година.
Топъл и специален се оказа необичайният учебен час, проведен на 15 март 2023 година в Зала „Съвременност“ на Ямболския Безистен. В думите на един успял възпитаник на Гимназията за пътя към знанието и за възможностите, които УНСС дава, настоящите ученици откриха и мотив, и посока. А ректорът на УНСС прие предизвикателството да изтегли три изпитни билета, подготвени от неговата/ нашата гимназия. Отговорите на въпросите идваха от сърцето. Готов да даде приятелска подкрепа бе Ниязи Ашиков – делил ученическия чин с проф. Димитров. Оценката за положения изпит бе „написана“ чрез аплодисментите на присъстващите. Символичен подпис под шестицата с мноооого плюсове положиха чрез изпратените поздрави учители, преподавали на ученика Димитър Димитров.
За всички присъстващи имаше специална награда – талантливата ученичка от XI А клас Наталия Ковачева изпълни „Ноктюрно“ от Шопен.
Специална бе и вестта, обявена от проф. д-р Димитров и от директора на ПГ „Васил Левски“ г-жа Атанасова: днес бе подписано Споразумение за сътрудничество между УНСС – София и ПГ „Васил Левски“ – Ямбол. Това споразумение ни кара да гледаме към бъдещето с надежда и да очакваме много инициативи – и интересни, и полезни.
В обявеното голямо междучасие учениците имаха възможност за зададат въпроси на представителите на УНСС. А проф. д-р Димитров с вълнение влезе в своята някогашна класна стая, срещна се с преподавателите на ПГ „Васил Левски“ и записа думи в паметната книга на Училището.
Емоциите на този ден дават усещане, че всеки, свързал живота си с ПГ „Васил Левски“, е част от една много специална и успяла общност. Те са и в началото на поредна инициатива– на срещи на настоящи ученици с изявени и успели възпитаници на Училището.