ПГ „Васил Левски“ отново с международно признание

ПГ „Васил Левски“ отново с международно признание

На 14 октомври се състоя пресконференция, на която бяха представени резултатите от участието на гимназията в Проекта на Федерацията на италианските учители и Фондация „Марко и Алберто Иполито”.  Проектните събития за 2021 г. са  подчинени на темата „Раста, променям се, съм”.

Тяхната цел е  да накара младите хора да разберат развитието на различните етапи от живота, които включват физическо развитие и съответното образователно и емоционално обучение, процесът на човешкото раждане, растеж и съзряване. Доста сложен въпрос, тъй като се отнася до физиката и духовността на младежите, които по различни причини не се замислят за  балансираното сливане между двата елемента, които определят хармонията и спокойствието на живота.

Духовното и физическото съществуване са два аспекта с голяма етична стойност, върху които младите хора трябва да разсъждават, за да разберат величието на раждането като акт на първата божествена родителска любов.

Всичко–усещанията, емоциите, принципите трябва да допринесат заедно с физическата трансформация за формирането на отговорни хора, способни да избират своето добро, собственото си щастие в хармония с растежа и общото благо на обществото, към което принадлежат.

Петнадесетото участие на ПГ „Васил Левски” в Проекта донесе второ място на гимназията за осъщественото от учениците ни социологическо проучване на представите на техните съученици за живота и нагласите им към основни житейски ценности. Това е признание не само към усилията на нашите възпитаници и качеството на техния труд, но и утвърждаване на имиджа на училището ни сред образователни институции от още 9 европейски държави.

Изключително радостни сме и от номинирането на нашите ученици, участвали в конкурсите за фотография и литературния конкурс за разказ и поезия.

Творбите на нашите гимназисти се отличиха сред конкурсните работи на ученици от десет държави – красноречиво доказателство за респектиращото ниво и значимост на този международен форум. Поздравления за Дара Ганева, Димитрина Вичева, Панайот Цонев от 10 А клас, Деница Атанасова и Борислава Чорбаджийска от випуск 2021 година – всички те участници в училищния клуб „Любословие”. Техните разкази и стихотворения получиха специални грамоти. Фотографиите на Жанета Чамова и Никол Колева от 12 В, Виктория Стоянова от 10 Б, Гергана Караденизова от 12 Г, Даниел Игнатов от 10 В и Камелия Добрева от 11 Г също са отличени и заедно с литературните текстове са включени в алманаха на Проекта.

Поздравления за даровитите ни възпитаници и техните преподаватели! ПГ „Васил Левски” отново заяви себе си като територия на креативност  и вдъхновение, където се провокира и подкрепя творческата изява на личността и се възпитава активна гражданска позиция у младите хора.