ПГ „Васил Левски” с нови поводи за гордост!

ПГ „Васил Левски” с нови поводи за гордост!

      Учениците от ПГ „Васил Левски” отново затвърдиха имиджа на училището като желана територия, в която освен трупане на знания е и поле за изява на творческите възможности и талант. Възпитаниците ни  показаха, че тяхната креативност и мотивация не могат да бъдат спрени в месеците на принудителна изолация. По време на пандемията нашите млади писатели изпратиха своите творби на  XXII Национален фестивал на детската книга и на 5 октомври получиха своите грамоти за участието си в литературния конкурс „Неразказаните истории на един ловец на приключения” – Борислава Чорбаджийска от XII Б за  разказа си „Дежавю”, Дара Ганчева от IX А с нейния разказ „Шоколад” и историята на Панайот Цонев от IX А „Поръчка за зелен хайвер”. И тримата са участници в клуб „Любословие” с ръководител С. Вълева.

На 3 октомври в София се състоя Национална конференция по физика, в която взе участие Борис Вълков от XI Г клас. На този респектиращ форум той представи презентация за участието си в международния лагер Space Camp –Турция. Лагерът е един от двата в света, възпроизвеждащи модела на  NASA. Неговото есе му е осигурило място в отбора на България. Целта на този проект е  да мотивира  млади хора от цял ​​свят да се развиват в областта на науката и технологиите чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, да развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и забавна среда.

През новата учебна година не закъсняха и спортните ни награди. Нашите ученици се включиха в инициативите в чест на знаменития баща на компютъра, като участваха в най-стария крос в България на името на Джон Атанасов. Ивайло Куртев от VIII Б клас завоюва 3 място в своята възрастова група.

Поздравления за нашите талантливи литератори, звездобройци и спортисти!

Желаем им със същия дух, упорство и вдъхновение да покоряват нови върхове, печелят нови награди и ни подаряват нови основания за гордост!