Поредна вълнуваща и интересна среща с бивши възпитаници на Профилирана гимназия „Васил Левски“

Поредна вълнуваща и интересна среща с бивши възпитаници на
Профилирана гимназия „Васил Левски“

 

Ha 22 нoeмвpи бългapcĸaтa  aдвoĸaтypa чecтвa пpoфecиoнaлния cи пpaзниĸ.  Ha тaзи дaтa пpeди 135 години Петото обикновено Народно събрание приема първия Закон за адвокатите,  който официално  регламентира адвокатската професия, мoтивиpaн c нeoбxoдимocттa oт  справедливо правосъдие и защита на правата и интереситe на гражданите в следосвобожденсĸa Бългapия.

Щастливо съвпадение за учениците от профил „Хуманитарни науки“ в Профилирана гимназия „Васил Левски“ бе, че в Деня на адвоката, те имаха възможността да се срещнат с две успешни възпитанички на нашата гимназия: г-жа Мария Чорбаджийска – председател на училищното настоятелство и дългогодишен представител на адвокатската колегия в Ямбол и нейната дъщеря Боряна Чорбаджийска, която продължанва семейната традиция в областта на правото.

По време на тази вълнуваща среща бъдещите адвокати, разбраха, че адвокатската професия е призвание и като такова следва да се упражнява в духа на принципите, залегнали в основата на българската адвокатура.

Възпитаниците на Профилирана гимназия „Васил Левски“ имат своите връзки и традиции в областта на правото. В продължение на няколко години гимназията е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Честит празник на всички български адвокати, които със своя труд обгрижват правата и законните интереси на всички граждани.