Поредно международно признание за възпитаниците на ПГ „Васил Левски”

Поредно международно признание за възпитаниците на ПГ „Васил Левски”

За 15–та поредна година ПГ „Васил Левски” участва в проект на Федерацията на италианските учители и Фондация „Марко и Алберто Иполито”.
Проектът е насочен към проучване и анализ на проблемите и нагласите на младите хора в Европа и подпомагане на личностното им развитие. В дейностите се включват повече от десет европейски държави. Ямболската гимназия е единственото българско училище, участващо в инициативите. Неизменна част от проектните събития са и литературният конкурс и конкурсът за фотография. Изключително горди сме, че за пореден път от Италия пристигнаха няколко престижни награди за нашите възпитаници:

Мелани Маринова от 9 В клас е носител на Наградата за поезия „Катя Пангало”,

Елица Киндалова от 9 А е със специална грамота за къс разказ. Техен преподавател е г-жа Веселка Петкова.

Станимира Христова от 12 В клас е удостоена със специалната награда на журито за поезия, а Ивон Колева от 8 А клас има почетен медал за поезия. Преподавател на младите поетеси е г-жа Станка Вълева.

Камелия Добрева от 11 Г клас е носител на почетна грамота за фотография, а Илиана Георгиева от 12 Г клас има специална грамота за фотография.

Поздравления за нашите талантливи ученици и за техните преподаватели!

Тази година от Италия пристигна и още един уникален приз. Федерацията на италианските учители удостои г-н Енчо Кирязов с наградата „Приятелство”, която се присъжда за неговата щедра благотворителна дейност.

Поздравления за г-н Енчо Кирязов!

Тези международни награди са повод за гордост не само за гимназията ни, но и за града ни с талантливи деца и благородни личности!