Празник на талантливите, знаещите, можещите

Празник на талантливите, знаещите, можещите

Краят на учебната година в ПГ „Васил Левски” бе отбелязан и с финалните изяви на клубовете по интереси в училището.

В рамките на два дни се проведоха заключителните изяви на талантливите, знаещите и можещите възпитаници на гимназията.

Театралната група „Ние” с ръководител Лиляна Сотирова очарова публиката със сценичните си умения. Пред ученици, родители, учители и приятели младите почитатели на Мелпомена  от 11 А клас представиха откъси от „Криворазбраната цивилизация”, „Индийска легенда”, „Меморандум на едно дете”, „Да слушаме” в изпълнение на Ивета Катранджиева от 8В, Алис Инджова от 8Б изпълни„Словото”, Иванина Иванова от 8 Б – „Прозорливостта”, Виолета Георгиева от 8 Б – „Отдели време…”. Театралите демонстрираха завидна артистичност и естетически вкус.

Ръководеният от Динко Динев клуб „Роботика”  отново събра своите почитатели и представи ръчно сглобен и програмиран робот „Kitibot”, който притежава сензори за движение, за измерване на температурата, акселератори, блутут управляем дисплей. Със своето „създание”, което се управлява жично и безжично,  изкушените от науката показаха солидните си познания не само по информатика, информационни технологии, но и по физика и математика.

Много аплодисменти събраха и талантите от „Сцена на звездите”, направлявани от Мариана Андреева. След като бяха овладели основни музикални стилове и форми, както и съвременните компютърни програми за създаване на музика, като истински звезди те завладяха публиката със своя авторски музикален продукт – песен, изцяло сътворена с техен текст и музика – „Приятелство, съпричастност, надежда“. Песента е в стил хип-хоп и изразява възгледите им за света.

Представителните изяви на учениците на гимназията и в края на тази учебна година я утвърдиха като желана територия за разгръщане на творчество и креативност.

Повече за събитията можете да видите във вестник Делник  ->виж тук<-  ,Yambol Press ->тук<-

и в електронната книга ->тук<- .