Нашето момиче от Брюксел от Профилирана гимназия „Васил Левски“ Ямбол до Европейската комисия в Брюксел

На 14 май учениците от ПГ„Васил Левски“ се срещнаха с Наталия Божилова – финансов експерт в Европейската комисия. Във връзка с европейското  председателството на България,  бившата възпитаничка на гимназията беше тук по инициатива на Европейската комисия „Back to school“ с идеята служители от европейските институции да се върнат в родните си училища и да запознаят младите хора какво работят, какъв е пътят им до тази позиция, да информират за институциите в Брюксел, както и за нови възможности за изява и реализация на младежите. Пътят на очарователната представителка на Еврокомисията след завършване на ПГ„Васил Левски“  през 2004г. минава през УНСС, където се дипломира като магистър по „Международни икономически отношения”. Следват няколко години работа в Министерството на земеделието и Министерството на финансите, ценен опит в международна консултантска фирма. Наталия Божилова приема предизвикателството и се явява на поредица интервюта и конкурси и така попада в Брюксел като финансов експерт. Тя подчерта пред аудиторията, че когато човек има амбиция и подготовка, сам може да се реализира и утвърди като специалист.

След като презентира различни европейски институции, Н. Божилова представи на младежите пътища и перспективи да участват в европейски проекти по Програма„Еразъм +“ и Европейския корпус. Поощри учениците да се възползват от тези възможности, да учат чужди езици, да са добре подготвени и не на последно място позитивни и усмихнати. За настоящите възпитаници на гимназията това бе една много ценна и вдъхновяваща среща. На Наталия Божилова  желаем изкачване на още много мечтани върхове, а на учениците ни пожелаваме да се върнат в училището ни след години като успешни и реализирани личности.

 

Учениците на Профилирана гимназия „Васил Левски“ бяха част от инициативата на ЕС „Back to school“ чрез Наталия Божилова. Едно красиво момиче, завършило най- старата гимназия в Ямбол, разказа в какво се превръщат мечтите и как се стига до Европейската комисия в Брюксел.