Клуб „Млади възрожденци“ при Гимназия „В.Левски“

    Единадесет момичета от 11 А клас на Г „Васил Левски“ в Ямбол учредиха клуб „Млади възрожденци“ към Общобългарски комитет „Васил Левски“. Това е вторият клуб към този комитет, който се учредява в града ни. На него присъства уредникът от РИМ -Ямбол Христина Женкова, председател на ямболския клон на комитета.  За председател на новото дружество беше избрана  Елена Радева, преподавател по български език и литература в гимназията. Неин заместник ще бъде Деница Козарева, а секретар Веселина Караджова.

Още на първата сбирка момичетата от „Млади възрожденци“ споделиха интересни идеи, които вече планират да реализират в клуба.  Първата инициатива, в която те ще се включат, е литературният конкурс „На епохата бяха необходими герои и времето ги роди“ обявен от РИМ-Ямбол.

 

    Участниците в клуб „Млади възрожденци“ към Г „Васил Левски“ – Ямбол гостуваха на Регионален исторически музей. С това те сложиха началото на своята  активна дейност само седмица след учредяването на клуба.

При гостуването си в музея момичетата и техният преподавател Елена Радева изслушаха две презентации – „Нашата свобода от нас зависи“ и  „Бояджик 1876“,  посветени на Априлската епопея. Те бяха представени от  Христина Женкова, уредник в музея и представител за Ямбол на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

По време на презентациите членовете на клуб „Млади възрожденци“ получиха допълнителна и много полезна информация за събитията в Ямболския край от този исторически период, която не само обогати техните знания, но и ще им помогне при написването на есета за участие в конкурса „На епохата бяха необходими герои и времето ги роди“, организиран от РИМ- Ямбол.

Ямбол прес